Rulouri exterioare

Confecționate din aluminiu, rulourile exterioare sunt dotate cu sistem de acționare manuală sau automat, cu telecomandă.

Disponibile într-o gamă variată de culori, rulourile exterioare din aluminiu pot fi cu carcasă pătrată sau rotundă. În cazul rulourilor cu carcasă rotundă, pe ghidaje este aplicat un profil rotunjit cu rol estetic.

Având un înalt grad de finisare, rulourile exterioare au constituit dintotdeauna combinația perfectă între util și estetic.

Opțiuni

 • Mai multe rulouri într-o carcasă
 • Profil L pentru prindere în glaf
 • Plasa antiinsecte încadrată în interior
 • Realizare colțar inferior la culori standard
 • Casetă cu manivelă fracțională (pliabilă)
 • Frână pentru plase antiinsecte

Actțonare

 • manuală
 • electrică

Standard: șnur alb sau maro.
Opțional: bandaă (panglică) albă sau maro.
Opțional: acționare prin tensionare cu arc și zăvor recomandat pentru spațiile comerciale.

CULORI DISPONIBILE

Întreținere

 1. Praful se șterge cu o lavetă moale. Dacă se stropește cu noroi se curăță cu o lavetă umezită într-o soluție de apă cu săpun sau un detergent care să nu fie pe bază de cloruri. Este interzisă spălarea cu furtunul cu jet de apă deoarece se poate scurtcircuita motorul.
 2. Se vor evita detergenții puternici și abrazivi.
 3. În cazul în care curentul electric este întrerupt, se va trece la acționarea manuală a ruloului. Urmați pașii conform instrucțiunilor specificate de către echipa care a efectuat montajul. Acționarea manuală se folosește fără a brusca șnurul sau banda acționării. Mișcările trebuie sa fie cursive.
 4. Nu loviți, nu striviți, îndoiți, nu topiți, crăpați, desfaceți, nu expuneți căldurii excesive caseta acționării manuale.
 5. Cea mai recomandată indicație pentru durabilitatea produsului este prevenția. În funcție de intensitatea utilizării ruloului, recomandăm reviziile periodice. Pentru utilizări de aproximativ 5 deschideri-închideri pe zi recomandăm o revizie anuală, pentru deschideri de 50 de ori pe zi – revizie la 6 luni. Aceasta va fi efectuată de către o persoană competentă.
 6. În cazul dotării ruloului cu motor, timpul total de funcționare neîntreruptă nu trebuie să depășească 4 minute. În cazul în care motorul ruloului se supraîncălzește (timpul maxim de funcționare neîntreruptă a fost depășit) un senzor termic decuplează automat motorul ruloului de la sursa de curent. Pentru a repune ruloul în funcțiune se așteaptă aproximativ 30 minute. Nu atașați alte elemente de construcție, nu modificați și nu înlăturați alte părți care asigură buna funcționare a produsului.
 7. Recomandăm periodic lubrifierea sistemului mecanic. Pentru această operațiune, ruloul trebuie menținut în poziția întredeschis.